4 iun. 2011

Marta și Maria


Marta slujeste, iar Maria asculta
Aceste două sfinte femei, surori ale lui Lazăr, prietenul lui Hristos, locuiau în Betania, un sat aflat la mică distanţă de Ierusalim. Într-o zi Hristos a fost primit în casa lor. Marta, cea mai mare, se silea slujind Învăţătorului şi, văzând că sora sa, Maria, rămânea tăcută la picioarele lui Iisus ascultând vorbele sale dumnezeieşti, spuse pe un ton mâniat : "Doamne, au nu socoteşti ca sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i deci să-mi ajute".

Maria partea cea buna si-a ales

Dar Domnul îi răspunse : "Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti dar un lucru trebuie, iar Maria partea cea buna si-a ales, care nu se va lua de la ea" (Lc. 10, 38-42).

(De aceea Părinţii au considerat pe Maria drept chip al contemplaţiei, de preferat faţă de fapta virtuţii reprezentată de Marta.).

Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua! (Mt. 6, 33).

3 comentarii:

  1. este regretabil ca biserica ortodoxa a scos-o pe Sfanta Marta, sora Mariei si a lui Lazar din calendarul ortodox.Cautati in calendarele tiparite de Patriarhia Romana si o sa va convingeti.Inainte era sarbatorita pe 4 iunie odata cu Maria, sora ei.
    Este de asemenea regretabil ptr ca biserica romano-catolica aduce Sfintei Marta mari omagii pe 29 iulie, la 8 zile dupa ziua Sfintei Maria Magdalena, sora ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa avem toti Tainele tale in inima sf Marta sa avem semn de lumina pe chipuri toti pomenitii vii si morti 1900-vesnic[ce vrem aia ne dai de bine vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  3. Am IMAGINILE mele frenologice psihologice de sfera simfonica de B3 de Sfesnic scolar 1900-etern si vesnic[vie vesnic].Aria mea vesnic.

    RăspundețiȘtergere